Metoprolol

De informatie op deze website is louter informatief, is niet bedoeld als medisch advies en houdt geen rekening met uw persoonlijke gezondheid. Raadpleeg steeds uw arts voor persoonlijk advies!

Metoprolol bijwerkingen

Metoprolol wordt vaak voorgeschreven bij hartritmestoornis, hartfalen, te hoge bloeddruk en andere hartkwalen. Het medicijn zorgt er voor dat het hart minder zuurstof nodig heeft, de hartslag vertraagd en de bloeddruk verlaagd. Het medicijn is te verkrijgen, op recept, in tabletvorm en als injectie. Metoprolol of Atenolol kunt u hier online kopen. In onderstaand artikel zullen we de meest voorkomende metoprolol bijwerkingen beschrijven.

Geneesmiddelen online kopen?
Snel, veilig en anoniem.
KLIK HIER

De meest voorkomende metoprolol bijwerkingen

De meest voorkomende bijwerkingen zijn sneller koude ervaren aan vingers en voeten. Door de verlaging van de bloeddruk ervaren mensen eerder kou. Het is dan raadzaam om deze gebieden warm te houden met bijvoorbeeld wanten of dikkere sokken. Door de verlaging van de bloeddruk kan er ook duizeligheid ontstaan bij het opstaan of uit bed stappen. Het lichaam is nog niet aangepast aan de verlaagde bloeddruk en het is dan raadzaam om rustiger en langzamer op te staan.

De eerste dagen ervaren mensen vaak de meeste metoprolol bijwerkingen. Doordat het lichaam nog de juiste afstemming moet vinden met de verlaagde bloeddruk, krijgen mensen last van vermoeidheid, slechter slapen en een gevoel van lichte sufheid. Deze klachten verdwijnen meestal weer na een aantal dagen, als het lichaam zich heeft aangepast. Ook maagklachten komen voor, zoals diarree, misselijkheid of een slechte stoelgang. De medicatie innemen met voedsel kan hierbij helpen.

Zeldzame bijwerkingen

Er zijn nog een aantal zeldzamer voorkomende metoprolol bijwerkingen, zoals impotentie en anders dromen. Een aantal groepen moet extra alert zijn bij het gebruik van dit medicijn, omdat het extra klachten kan opleveren. Zo kunnen mensen met astma nog benauwder worden en kunnen mensen met diabetes beter vaker hun bloedglucose controleren, omdat de medicatie de signalen van een hypo kunnen wegnemen.

De bijwerkingen van metoprolol komen gemiddeld bij 10 procent van de gebruikers voor en gaan vaak ook weer weg. Bij aanhoudende klachten altijd een arts raadplegen.