Metoprolol

De informatie op deze website is louter informatief, is niet bedoeld als medisch advies en houdt geen rekening met uw persoonlijke gezondheid. Raadpleeg steeds uw arts voor persoonlijk advies!

Metoprolol depressie

Metoprolol of Atenolol kunt u hier online kopen. Als metoprolol depressie veroorzaakt is het soms nodig een ander middel te gaan gebruiken of de dosering van metoprolol te verlagen.
Het is belangrijk uw arts te vertellen welke andere medicijnen u gebruikt als u metoprolol voorgeschreven krijgt. Het medicijn kan niet altijd gecombineerd worden met andere medicijnen. Dit geldt onder andere voor MAO-remmers. Deze worden soms wordt voorgeschreven tegen depressies.

Geneesmiddelen online kopen?
Snel, veilig en anoniem.
KLIK HIER

Metoprolol wordt voorgeschreven in verschillende situaties. Het is een middel dat de bloeddruk verlaagt, de hartslag vertraagt en de zuurstofbehoefte van het hart vermindert. Het middel behoort tot de betablokkers. Het wordt voorgeschreven bij een hoge bloeddruk, bij migraine, bij stoornissen van het hartritme, bij angina pectoris (zuurstofgebrek van de hartspier dat pijn op de borst veroorzaakt), bij een te snelle schildklierwerking, bij hartfalen en bij patienten die een hartinfarct hebben gehad om te voorkomen dat opnieuw een infarct optreedt.

De meeste mensen verdragen metoprolol goed, maar bij een klein deel van de patiŽnten die metoprolol gebruiken treden bijwerkingen op. Zo kan metoprolol depressie veroorzaken. De bijwerkingen verdwijnen gewoonlijk als men stopt met het geneesmiddel en in veel gevallen ook als de dosering wordt verlaagd.

Het optreden van depressieve gevoelens is een van de zeldzame bijwerkingen van metoprolol. Ook kunnen soms verwardheid, angst en waandenkbeelden (hallucinaties) optreden. Als u bijwerkingen opmerkt die u ernstig lijken, neem dan contact op met de arts.

Een depressie heeft de volgende kenmerken: de stemming is somber en neerslachtig, de patient ervaart een gevoel van leegheid en heeft minder interesse in dingen. Hij heeft minder plezier in het leven.

Andere middelen tegen depressie waarbij een wisselwerking kan optreden zijn fluoxetine en paroxetine. Deze middelen kunnen er voor zorgen dat de hoeveelheid metoprolol in het bloed toeneemt zodat daardoor werkt het sterker en kunnen ook de bijwerkingen toenemen.